Švestkový koláč "líné farmářky"

Doba přípravy50 minut

Co budete potřebovat?

  • 15-20 čerstvých švestek 
  • 1 hrnek polohrubé mouky 
  • půl hrnku cukru moučka  
  • 100 g másla 
  • 1/2kypřicího prášku

NÁPLŇ

  • 500 g měkkého tvarohu 
  • 150 ml zakysané smetany 
  • 200 ml mléka 
  • 1/2 hrnku moučkového cukru 
  • 1 vanilkový pudink

Postup

Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek a na kousky pokrájené máslo. Rukama ingredience promněte tak, že vám přibližně za dvě minuty vznikne drobenka.

Asi tři čtvrtiny z ní rozprostřete na plech pokrytý pečicím papírem. V druhé míse vařečkou dobře promíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, mléko, cukr, vanilkový pudinkový prášek (opravdu jen prášek, nic se nevaří!) a na kousky pokrájené švestky. Náplní pokryjte základ na plechu. Vše ještě posypte zbytkem drobenky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů cca na 40 minut.

Dobrou chuť.