Jahodový dort s mascarpone

Doba přípravy60 minut

Co budete potřebovat?

TĚSTO:

  • 4 vejce žloutky a bílky odděleně 
  •   špetka soli 
  •   1 sáček vanilkového cukru 
  •   100g třtinového cukru 
  •   100g hladké mouky 
  •   50g solamylu 
  •   1 lžička prášku do pečiva

KRÉM:

  • 2 šlehačky ke šlehání 
  •   1 bal mascarpone 
  •   1 bal puding ole dr.oetker 
  •   cukr moučka (dle vlastní chuti)

Postup

Předehřejte si troubu na 180°C. Na těsto si ušlehejte bílky se čtyřmi lžícemi studené vody na pevný sníh, přidejte špetku soli, vanilkový cukr a třtinový cukr, poté k hmotě zašlehejte také žloutky. V další misce si smíchejte mouku se solamylem a práškem do pečiva. Postupně přidávejte k vajíčkové hmotě a zlehka zapracujte. Formu si vyložte pečícím papírem a korpus pečte cca 25 minut.

Na krém si vyšlehejte šlehačku s přidaným pudinkem a nakonec zapracujte mascarpone. Korpus nechte vychladnout, poté na něj rozetřete krém a ozdobte jahodami.

Dobrou chuť.