Dýňová polévka

Doba přípravy20 minut

Co budete potřebovat?

  • 1 dýně hokkaido
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,5 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • sůl a pepř
  • lžička zakysané smetany
  • lístky bazalky
  • slunečnicová nebo dýňová semínka

Postup

Na 2 lžících olivového oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypte na kostičky nakrájenou dýni Hokkaido, včetně slupky (obsahuje nejvíc vitamínů a krásně změkne) a chvíli lehce orestujte. Podlijte horkou vodou, osolte, opepřete a vařte doměkka ( trvá cca 10 -15 minut). Poté rozmixujte tyčovým mixérem.

Pokud se Vám bude polévka zdát příliš hustá zřeďte vodou nebo ji zjemněte 2 - 3 lžícemi smetany ke šlehání.

Ozdobte zakysanou smetanou, bazalkou a semínky slunečnice nebo dýně.

Dobrou chuť.