Dýňová polévka
Co budete potřebovat?
- 1 dýně hokkaido
- 1 menší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1,5 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- sůl a pepř
- lžička zakysané smetany
- lístky bazalky
- slunečnicová nebo dýňová semínka
Postup
Na 2 lžících olivového oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypte na kostičky nakrájenou dýni Hokkaido, včetně slupky (obsahuje nejvíc vitamínů a krásně změkne) a chvíli lehce orestujte. Podlijte horkou vodou, osolte, opepřete a vařte doměkka ( trvá cca 10 -15 minut). Poté rozmixujte tyčovým mixérem.
Pokud se Vám bude polévka zdát příliš hustá zřeďte vodou nebo ji zjemněte 2 - 3 lžícemi smetany ke šlehání.
Ozdobte zakysanou smetanou, bazalkou a semínky slunečnice nebo dýně.
Dobrou chuť.