Cuketové špagety s dýňovou omáčkou a bazalkovým pestem

Doba přípravy30 minut

Co budete potřebovat?

  • 2 lž másla
  • 1 cibule
  • 2 stoužky česneku
  • 1/2 dýně Hokkaido
  • 1 cuketa
  • 0,5 l vody (vývaru)
  • 1/2 smetany ke šlehání
  • 10 dkg parmezánu
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Na másle pozvolna poduste nakrájenou cibuli, po deseti minutách přidejte stružky česneku a duste dalších pět minut, poté vložte nakrájenou dýni (není nutno ji loupat), osmahněte a zalijte 0,5 l vody nebo vývaru. Duste cca 15 min.

Dýni šťouchadlem nebo vařečkou ještě rozmačkejte na jemnější kusy nebo rozmixujte-záleží na tom, jakou budete chtít její konzistenci. Směs zalijte smetanou ke šlehání a nechte přejít varem. Dochuťte parmezánem, muškátovým oříškem a solí.

Špagety si vytvoříte z cukety pomocí škrabky na brambory nebo lépe pomocí spiralizéru (jíme je za syrova).

Omáčku naservírujte na špagety a podávejte. 

Náš tip: Špagety obalte v bazalkovém pestu: (100 g kešu, sůl, pepř, česnek, 6 lžic oliv. oleje, lístky bazalky rozmixujete v mixéru a pesto je hotovo).

Dobrou chuť.