Cuketové špagety s dýňovou omáčkou a bazalkovým pestem
Co budete potřebovat?
- 2 lž másla
- 1 cibule
- 2 stoužky česneku
- 1/2 dýně Hokkaido
- 1 cuketa
- 0,5 l vody (vývaru)
- 1/2 smetany ke šlehání
- 10 dkg parmezánu
- Špetka muškátového oříšku
- Sůl
- Pepř
Postup
Na másle pozvolna poduste nakrájenou cibuli, po deseti minutách přidejte stružky česneku a duste dalších pět minut, poté vložte nakrájenou dýni (není nutno ji loupat), osmahněte a zalijte 0,5 l vody nebo vývaru. Duste cca 15 min.
Dýni šťouchadlem nebo vařečkou ještě rozmačkejte na jemnější kusy nebo rozmixujte-záleží na tom, jakou budete chtít její konzistenci. Směs zalijte smetanou ke šlehání a nechte přejít varem. Dochuťte parmezánem, muškátovým oříškem a solí.
Špagety si vytvoříte z cukety pomocí škrabky na brambory nebo lépe pomocí spiralizéru (jíme je za syrova).
Omáčku naservírujte na špagety a podávejte.
Náš tip: Špagety obalte v bazalkovém pestu: (100 g kešu, sůl, pepř, česnek, 6 lžic oliv.
oleje, lístky bazalky rozmixujete v mixéru a pesto je hotovo).
Dobrou chuť.