Sadbu květáku připravujeme již v únoru, ven jej potom přesazujeme v březnu. První výsadbu přikrýváme netkanou bílou textilií pro udržení tepla. V jarních měsících květák průběžně vysazujeme ve dvoutýdenním intervalu. V létě ho potom vysazujeme méně častěji, zhruba jedenkrát do měsíce. První květáky vám můžeme nabídnout v měsíci červnu a to až zhruba do poloviny listopadu.

Pěstujeme také ROMANESCO.  

Vyšlechtěnou variantu květáku s vysokým obsahem vitamínu C. Již pouhých 100 g romanesca pokryje doporučenou denní dávku vitamínu C, čímž se zvyšuje odolnost vašeho organismu nejen proti nachlazení.

Při přípravě se používá stejně jako květák nebo brokolice. Chuť Romanesca se podobá brokolici, ale je intenzivnější. Skvělý je za syrova v  salátech s oříškovou zálivkou..

Náš tip: vyzkoušejte recept na květákovou pizzu.