Rissoto z červené řepy
Co budete potřebovat?
- 400 g arborio rýže
- 1 menší cibule
- 2 středně velké červené řepy
- 1 dcl suchého červeného vína
- 1 l vývaru
- 50 g parmezánu
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Co budete potřebovat?
Troubu předehřejte na 180°C. Řepu omyjte a zabalte neoloupanou do alobalu. Pečte ji cca 1 hod. do změknutí.
V hrnci rozpuste máslo a orestujte na něm cibulku, přidejte rýži a promíchejte, tak aby se dokonale obalila, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat. Poté po malých dávkách (na cca 6x) přilévejte vývar téměř do vypaření a změknutí rýže.
Řepu vyndejte z trouby, oloupejte, pokrájejte nadrobno a zamíchejte společně s nastrouhaným parmazánem k rissotu. Podávejte samotné nebo s kopečkem zakysané smetany či s kozím sýrem.