Rissoto z červené řepy

Doba přípravy75 minut

Co budete potřebovat?

  • 400 g arborio rýže
  • 1 menší cibule
  • 2 středně velké červené řepy
  • 1 dcl suchého červeného vína
  • 1 l vývaru
  • 50 g parmezánu
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Co budete potřebovat?

Troubu předehřejte na 180°C. Řepu omyjte a zabalte neoloupanou do alobalu. Pečte ji cca 1 hod. do změknutí.

V hrnci rozpuste máslo a orestujte na něm cibulku, přidejte rýži a promíchejte, tak aby se dokonale obalila, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat. Poté po malých dávkách (na cca 6x) přilévejte vývar téměř do vypaření a změknutí rýže.

Řepu vyndejte z trouby, oloupejte, pokrájejte nadrobno a zamíchejte společně s nastrouhaným parmazánem k rissotu. Podávejte samotné nebo s kopečkem zakysané smetany či s kozím sýrem.