Rebarborový crumble
Co budete potřebovat?
- 0,5 kg rebarbory
- 0,5 kg jahod
- 150g třtinového cukru nebo 3 lžíce jahodové marmelády
-
špetka skořice.
Drobenka
- 2 lžíce cukru
- 100 g másla
- 100 g mouky (nebo zdravěji - mouku nahraďte vločkami)
Postup
Nejprve si vytvoříme drobenku z rozměklého másla, které nakrájíme na kostičky a společně s moukou (vločkami) a cukrem zpracujeme v drobivou hmotu.
Poté si očistíme rebarboru, pokrájíme ji na 1-2 cm kousky, které naskládáme do zapékací misky společně s pokrájenými jahodami. Posypeme ovoce drobenkou a dáme péct do trouby na zhruba 20 - 30 minut na 180 stupňů.
Rebarborový crumble je výtečný teplý, ale lze podávat i studený. Doplnit ho můžeme například kopečkem zmrzliny nebo zakysanou smetanou.
Dobrou chuť.