Rebarborový crumble

Doba přípravy35 minut

Co budete potřebovat?

  • 0,5 kg rebarbory
  • 0,5 kg jahod
  • 150g třtinového cukru nebo 3 lžíce jahodové marmelády
  • špetka skořice.

Drobenka

  • 2 lžíce cukru
  • 100 g másla
  • 100 g mouky (nebo zdravěji - mouku nahraďte vločkami)

Postup

Nejprve si vytvoříme drobenku z rozměklého másla, které nakrájíme na kostičky a společně s moukou (vločkami) a cukrem zpracujeme v drobivou hmotu.

Poté si očistíme rebarboru, pokrájíme ji na 1-2 cm kousky, které naskládáme do zapékací misky společně s pokrájenými jahodami. Posypeme ovoce drobenkou a dáme péct do trouby na zhruba 20 - 30 minut na 180 stupňů.

 Rebarborový crumble je výtečný teplý, ale lze podávat i studený. Doplnit ho můžeme například kopečkem zmrzliny nebo zakysanou smetanou.

Dobrou chuť.