Patizonové brownies

Doba přípravy30 minut

Co budete potřebovat?

  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 80g třtinového cukru
  • 130g hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  •  45 g kakaa
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • 300g patizonu
  • 1 čokoláda s vysokým obsahem kakaa nejméně 60 %   

Postup

Patizon omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Čokoládu si s trochou másla rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, zchladíme na pokojovou teplotu, poté přidáme vejce a cukr, promícháme, do promíchané hmoty přidáme mouku se sodou, kakao a vše důkladně promícháme.

Dáme do vymazaného pekáčku menšího rozměru a pečeme v předehřáté troubě cca 20 - 25 minut. Pozor ať nepřesušíte, těsto musí být vláčné.

Dobrou chuť.