Patizonové brownies
Co budete potřebovat?
- 2 vejce
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 80g třtinového cukru
- 130g hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 45 g kakaa
- 1 lžička sody
- špetka soli
- 300g patizonu
- 1 čokoláda s vysokým obsahem kakaa nejméně 60 %
Postup
Patizon omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Čokoládu si s trochou másla rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, zchladíme na pokojovou teplotu, poté přidáme vejce a cukr, promícháme, do promíchané hmoty přidáme mouku se sodou, kakao a vše důkladně promícháme.
Dáme do vymazaného pekáčku menšího rozměru a pečeme v předehřáté troubě cca 20 - 25 minut. Pozor ať nepřesušíte, těsto musí být vláčné.
Dobrou chuť.