Krémové rizoto z muškátové dýně

Doba přípravy30 minut

Co budete potřebovat?

  • 1 malá muškátová dýně 
  •  400 g jasmínové rýže 
  • 4 lžíce olivového oleje 
  • 1 cibule 
  • 1 malá sklenička vína 
  • 1 l zeleninového vývaru 
  •  pár čerstvých lístků šalvěje 
  • 100 g parmezánu na posypání 
  • mořská sůl 
  • pepř

Postup

Nejprve si nakrájejte cibuli na kostičky. Poté propláchněte rýži studenou vodou a přeceďte. V hrnci rozpalte olivový olej, zpěňte na ní cibuli, přimíchejte rýži a lehce opražte. Po chvilce přilijte víno a nechte odpařit. Rýži poté podlévejte vývarem dokud nezměkne.

Muškátovou dýní zbavte slupky, nakrájejte na kostičky a dejte vařit do osolené vroucí vody cca 10 - 15 min. Rozmixujte na pyré a smíchejte s uvařenou rýží.

Šalvějové lístky zlehka osmahněte na olivovém oleji a ozdobte jimi společně s parmezánem dýňové rizoto.

Dobrou chuť.