Kapusta se sušenými rajčaty a praženými mandličkami

Doba přípravy45 minut
Počet porcí3-4

Co budete potřebovat?

  • 2 hrsti oloupaných mandlí
  • hrst sušených rajčat
  • ½ větší kapusty včetně zelených listů
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý barevný pepř

Postup

1. Na malé pánvičce osmahne nasucho mandličky do hněda. Sušená rajčata vložíme do misky a zalijeme 2 dcl vroucí vody.

2. Do většího hrnce s rozehřátým olejem vsypeme na hrubší proužky nakrájenou kapustu, rozmarýn a restujeme, dokud nepustí šťávu (nakrájené zelené listy necháme stranou a přidáme do pokrmu později).

3. Postupně přidáváme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a podlijeme výluhem z rajčat. Přisypeme nahrubo nasekaná rajčata a dusíme asi 10 minut. Přidáme zbytek zelených listů a opět 5 minut podusíme. Kapusta by měla být křupavá, ale ne příliš tvrdá. Dle potřeby ochutíme solí a přisypeme opražené mandličky.

Můj tip

Pokrm se dá sníst pouze samotný s pečivem nebo k němu můžeme podávat plněné bramborové knedlíky.


Zdroj: Recept Petra Klímy z greenwayfood.cz