Kapusta se sušenými rajčaty a praženými mandličkami
Co budete potřebovat?
- 2 hrsti oloupaných mandlí
- hrst sušených rajčat
- ½ větší kapusty včetně zelených listů
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 4 - 5 stroužků česneku
- mořská sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
Postup
1. Na malé pánvičce osmahne nasucho mandličky do hněda. Sušená rajčata vložíme do misky a zalijeme 2 dcl vroucí vody.
2. Do většího hrnce s rozehřátým olejem vsypeme na hrubší proužky nakrájenou kapustu, rozmarýn a restujeme, dokud nepustí šťávu (nakrájené zelené listy necháme stranou a přidáme do pokrmu později).
3. Postupně přidáváme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a podlijeme výluhem z rajčat. Přisypeme nahrubo nasekaná rajčata a dusíme asi 10 minut. Přidáme zbytek zelených listů a opět 5 minut podusíme. Kapusta by měla být křupavá, ale ne příliš tvrdá. Dle potřeby ochutíme solí a přisypeme opražené mandličky.
Můj tip
Pokrm se dá sníst pouze samotný s pečivem nebo k němu můžeme podávat plněné bramborové knedlíky.
Zdroj: Recept Petra Klímy z greenwayfood.cz