Grilovaný medový lilek s mozarellou a cherry
Co budete potřebovat?
- 1 velký lilek
- 1 mozarella
- 200 g cherry
- hrst sezamových a piniových semínek
- 1 lž olivového oleje
- 1 lž medu
- pár kapek Tamari nebo sojové omáčky
Postup
Lilek si překrojíme na půlky a jemně nožem nařízneme dužinu jako bychom chtěli vytvořit čtverečkovaný papír, ale pozor abyste ho neprořízli až na dno. Zalijeme ho zalivkou smíchanou z medu, oleje, Tamari či sojovky a dáme péct do trouby na pečící papír cca na 40 minit při 180 stupních nejlépe pod gril.
Až lilek změkne a upeče se do zlatova vypreparujeme z něj vzniklé kostičky, které smícháme s nakrájenou mozarelou a cherry. Posypeme opraženými semínky a podáváme se sklenkou bílého vína.
Dobrou chuť.