Dýňový koláč s pekany
Co budete potřebovat?
- 1 menší dýně Hokkaido
- 1 listové těsto
- 2 vejce
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce medu
- špetka skořice
- šťáva z půlky citronu
- 2 lžíce zakysané smetany
- hrst pekanových ořechů
Postup
Dýni Hokkaido rozkrojíme, vydlabeme z ní semínka, rozkrájíme na kousky a dáme na 20 minut při 180 stupních zapéct do trouby. Dýni po upečení rozmačkáme na pyré a necháme vychladnout.
Poté osladíme javorovým sirupem a medem, přidáme špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 lžíce smetany. Do směsi vyklepneme 2 vejce a prošleháme do hladkého krému.
Koláčovou formu vyložíme listovým těstem . Vytvarujeme prsty vyšší okraje a těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Těsto přelijeme dýňovou náplní a ozdobíme ořechy. Koláč vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180 °C zhruba 25-30 minut.
Dobrou chuť.