Dýňový koláč s pekany

Doba přípravy50 minut

Co budete potřebovat?

  • 1 menší dýně Hokkaido
  • 1 listové těsto
  • 2 vejce
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce medu
  • špetka skořice
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • hrst pekanových ořechů

Postup

Dýni Hokkaido rozkrojíme, vydlabeme z ní semínka, rozkrájíme na kousky a dáme na 20 minut při 180 stupních zapéct do trouby. Dýni po upečení rozmačkáme na pyré a necháme vychladnout.

Poté osladíme javorovým sirupem a medem, přidáme špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 lžíce smetany. Do směsi vyklepneme 2 vejce a prošleháme do hladkého krému.

Koláčovou formu vyložíme listovým těstem . Vytvarujeme prsty vyšší okraje a těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Těsto přelijeme dýňovou náplní a ozdobíme ořechy. Koláč vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180 °C zhruba 25-30 minut.

Dobrou chuť.