Domácí kečup

Doba přípravy180 minut

Co budete potřebovat?

  • 2 kg rajčat
  • 25 dkg cibule
  • 25 dkg jablek
  • 15 dkg třtinového cukru

KOŘENÍ:

  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 ks hřebíčku, špetka mleté skořice
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 lžíce soli

Postup

Připravte si omytá, přepůlená hodně zralá rajčata, jablka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli a vše dejte vařit do hrnce. Přidejte cukr a veškeré koření. Vařte do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 2 hodiny. Záleží na vodnatosti rajčat.

Poté vytáhněte koření a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujte. Dále směs propasírujte přes husté síto a kečup si ještě horký nalijte do připravených skleniček.

Poté sterilujte cca 20 minut.