Domácí kečup
Co budete potřebovat?
- 2 kg rajčat
- 25 dkg cibule
- 25 dkg jablek
- 15 dkg třtinového cukru
KOŘENÍ:
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 ks bobkového listu
- 5 kuliček nového koření
- 3 ks hřebíčku, špetka mleté skořice
- 10 kuliček černého pepře
- 1 lžíce soli
Postup
Připravte si omytá, přepůlená hodně zralá rajčata, jablka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli a vše dejte vařit do hrnce. Přidejte cukr a veškeré koření. Vařte do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 2 hodiny. Záleží na vodnatosti rajčat.
Poté vytáhněte koření a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujte. Dále směs propasírujte přes husté síto a kečup si ještě horký nalijte do připravených skleniček.
Poté sterilujte cca 20 minut.