Chilli con carne
Co budete potřebovat?
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžíce pálivého chilli
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce římského kmínu
- 500 g hovězího mletého masa
- 400 g loupaných rajčat
- 1/2 lžíce majoránky
- 1 rajčatový protlak
- 400 g sterilizovaných fazolí
- sůl
- mletý pepř
- kostička tmavé čokolády
Postup
Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte na kostičky nakrájenou papriku, česnek a dále
chilli, sladkou papriku i kmín. Za stálého míchání restujte
5 minut, dokud se všechny vůně nepromísí.
Dále přidejte maso a osmahněte tak, aby se rozdělilo do hrudek a bylo stejnoměrně opečené. Přidejte spařená rajčátka bez slupky nebo ty konzervovaná. Potom přisypte majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidejte rajčatový protlak a duste 20 min. Správně by pokrm měl být hustý a šťavnatý.
Nakonec přidejte fazole bez nálevu a 10 min povařte. Jestli se Vám bude zdát omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Nakonec dokořeňte, přidejte kousek čokolády a nechte 10 min odstát, aby se vstřebaly všechny chutě. Podávejte s chlebem nebo tortillou a zakysanou smetanou.
Náš rodinný tip: Směsí naplňte tortilly, zabalte je, navrch dejte plátky čedaru nebo nastrouhejte parmezán a dejte zapéct cca na 8 min pod gril do trouby na 200 stupňů. Podávejte se zakysanou smetanou. Jsou křupavé a naprosto dokonalé.
Dobrou chuť.