Švestkový koláč "líné farmářky"

časová náročnost50 minut

INGREDIENCE

15-20 čerstvých švestek  |  1 hrnek polohrubé mouky  |  půl hrnku cukru moučka   |  100 g másla  |  ½ kypřicího prášku

NÁPLŇ: 500 g měkkého tvarohu  |  150 ml zakysané smetany  |  200 ml mléka  |  ½ hrnku moučkového cukru  |  1 vanilkový pudink

POSTUP

Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek a na kousky pokrájené máslo. Rukama ingredience promněte tak, že vám přibližně za dvě minuty vznikne drobenka.

Asi tři čtvrtiny z ní rozprostřete na plech pokrytý pečicím papírem. V druhé míse vařečkou dobře promíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, mléko, cukr, vanilkový pudinkový prášek (opravdu jen prášek, nic se nevaří!) a na kousky pokrájené švestky. Náplní pokryjte základ na plechu. Vše ještě posypte zbytkem drobenky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů cca na 40 minut.

Dobrou chuť.

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod