Růžičková kapustička

časová náročnost15 minut

INGREDIENCE

1/2 kg růžičkové kapusty | 2 velké lžíce másla | 1 granátové jablko | 2 hrsti vlašských ořechů | sůl | pepř | 

POSTUP

Nejve každé růžičce dole seřízněte košťál a poté sloupněte jeden až dva svrchní lístky. Po dočištění je opláchněte, rozkrojte na půlky, posolte a opepřete.

Na středně silném plameni rozpusťte máslo a orestujte cca 4 - 5 min. Měli by získat krásně zlatohnědou barvu. Poté stáhněte plamen, přiklopte pokličkou a nechte pomalu dojít. 

Kapustičky servírujte s na sucho opraženými vlašskými ořechy a granátovým jablíčkem.  

Dobrou chuť.

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod