Rissoto z červené řepy

časová náročnost75 minut

INGREDIENCE

400 g arborio rýže| 1 menší cibule| 2 středně velké červené řepy| 1 dcl suchého červeného vína| 1 l vývaru| 50 g parmezánu| 1 lžíce másla| sůl| pepř

POSTUP

Troubu předehřejte na 180°C. Řepu omyjte a zabalte neoloupanou do alobalu. Pečte ji cca 1 hod. do změknutí.

V hrnci rozpuste máslo a orestujte na něm cibulku, přidejte rýži a promíchejte, tak aby se dokonale obalila, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat. Poté po malých dávkách (na cca 6x) přilévejte vývar téměř do vypaření a změknutí rýže.

Řepu vyndejte z trouby, oloupejte, pokrájejte nadrobno a zamíchejte společně s nastrouhaným parmazánem k rissotu. Podávejte samotné nebo s kopečkem zakysané smetany či s kozím sýrem.

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod