Rebarborový crumble

časová náročnost35 minut

INGREDIENCE

0,5 kg rebarbory| 0,5 kg jahod| 150g třtinového cukru nebo 3 lžíce jahodové marmelády| špetka skořice.
Drobenka:  2 lžíce cukru| 100 g másla| 100 g mouky (nebo zdravěji - mouku nahraďte vločkami)

POSTUP

Nejprve si vytvoříme drobenku z rozměklého másla, které nakrájíme na kostičky a společně s moukou (vločkami) a cukrem zpracujeme v drobivou hmotu.

Poté si očistíme rebarboru, pokrájíme ji na 1-2 cm kousky, které naskládáme do zapékací misky společně s pokrájenými jahodami. Posypeme ovoce drobenkou a dáme péct do trouby na zhruba 20 - 30 minut na 180 stupňů.

 Rebarborový crumble je výtečný teplý, ale lze podávat i studený. Doplnit ho můžeme například kopečkem zmrzliny nebo zakysanou smetanou.

Dobrou chuť.

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod