Krémové rizoto z muškátové dýně

časová náročnost30 minut

INGREDIENCE

1 malá muškátová dýně  | 400 g jasmínové rýže  | 4 lžíce olivového oleje  | 1 cibule  | 1 malá sklenička vína  | 1 l zeleninového vývaru  |  pár čerstvých lístků šalvěje  | 100 g parmezánu na posypání  | mořská sůl  | pepř

POSTUP

Nejprve si nakrájejte cibuli na kostičky. Poté propláchněte rýži studenou vodou a přeceďte. V hrnci rozpalte olivový olej, zpěňte na ní cibuli, přimíchejte rýži a lehce opražte. Po chvilce přilijte víno a nechte odpařit. Rýži poté podlévejte vývarem dokud nezměkne.

Muškátovou dýní zbavte slupky, nakrájejte na kostičky a dejte vařit do osolené vroucí vody cca 10 - 15 min. Rozmixujte na pyré a smíchejte s uvařenou rýží.

Šalvějové lístky zlehka osmahněte na olivovém oleji a ozdobte jimi společně s parmezánem dýňové rizoto.

Dobrou chuť.

Image 0 Image 1

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod