Jahodový dort s mascarpone

časová náročnost60 minut

INGREDIENCE

TĚSTO: 4 vejce  |  žloutky a bílky odděleně  |  špetka soli  |  1 sáček vanilkového cukru  |  100g třtinového cukru  |  100g hladké mouky  |  50g solamylu  |  1 lžička prášku do pečiva


KRÉM: 2 šlehačky ke šlehání  |  1 bal mascarpone  |  1 bal puding ole dr.oetker  |  cukr moučka (dle vlastní chuti)

POSTUP

Předehřejte si troubu na 180°C. Na těsto si ušlehejte bílky se čtyřmi lžícemi studené vody na pevný sníh, přidejte špetku soli, vanilkový cukr a třtinový cukr, poté k hmotě zašlehejte také žloutky. V další misce si smíchejte mouku se solamylem a práškem do pečiva. Postupně přidávejte k vajíčkové hmotě a zlehka zapracujte. Formu si vyložte pečícím papírem a korpus pečte cca 25 minut.

Na krém si vyšlehejte šlehačku s přidaným pudinkem a nakonec zapracujte mascarpone. Korpus nechte vychladnout, poté na něj rozetřete krém a ozdobte jahodami.

Dobrou chuť.

Image 0 Image 1 Image 2

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod