Grilovaný medový lilek s mozarellou a cherry

časová náročnost45 minut

INGREDIENCE

1 velký lilek| 1 mozarella| 200 g cherry| hrst sezamových a piniových semínek| 1 lž olivového oleje| 1 lž medu| pár kapek Tamari nebo sojové omáčky

POSTUP

Lilek si překrojíme na půlky a jemně nožem nařízneme dužinu jako bychom chtěli vytvořit čtverečkovaný papír, ale pozor abyste ho neprořízli až na dno. Zalijeme ho zalivkou smíchanou z medu, oleje, Tamari či sojovky a dáme péct  do trouby na pečící papír cca na 40 minit při 180 stupních nejlépe pod gril.

Až lilek změkne a upeče se do zlatova vypreparujeme z něj vzniklé kostičky, které smícháme s nakrájenou mozarelou a cherry. Posypeme opraženými semínky a podáváme se sklenkou bílého vína.

Dobrou chuť.

Image 0 Image 1 Image 2

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod