Dýňový koláč s pekany

časová náročnost50 minut

INGREDIENCE

1 menší dýně Hokkaido  | 1 listové těsto  | 2 vejce  | 3 lžíce javorového sirupu  | 2 lžíce medu  | špetka skořice  | šťáva z půlky citronu  | 2 lžíce zakysané smetany  | hrst pekanových ořechů

POSTUP

Dýni Hokkaido rozkrojíme, vydlabeme z ní semínka, rozkrájíme na kousky a dáme na 20 minut při 180 stupních zapéct do trouby. Dýni po upečení rozmačkáme na pyré a necháme vychladnout.

Poté osladíme javorovým sirupem a medem, přidáme špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 lžíce smetany. Do směsi vyklepneme 2 vejce a prošleháme do hladkého krému.

Koláčovou formu vyložíme listovým těstem . Vytvarujeme prsty vyšší okraje a těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Těsto přelijeme dýňovou náplní a ozdobíme ořechy. Koláč vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180 °C zhruba 25-30 minut.

Dobrou chuť.

Image 0 Image 1

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod