Dýňová polévka

časová náročnost20 minut

INGREDIENCE

1 dýně hokkaido  |  1 menší cibule  |  2 lžíce olivového oleje |  1,5 litru zeleninového vývaru (nebo vody)  |  sůl a pepř |  lžička zakysané smetany |  lístky bazalky |  slunečnicová nebo dýňová semínka

POSTUP

Na 2 lžících olivového oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypte na kostičky nakrájenou dýni Hokkaido, včetně slupky (obsahuje nejvíc vitamínů a krásně změkne) a chvíli lehce orestujte. Podlijte horkou vodou, osolte, opepřete a vařte doměkka ( trvá cca 10 -15 minut). Poté rozmixujte tyčovým mixérem.

Pokud se Vám bude polévka zdát příliš hustá zřeďte vodou nebo ji zjemněte 2 - 3 lžícemi smetany ke šlehání.

Ozdobte zakysanou smetanou, bazalkou a semínky slunečnice nebo dýně.

Dobrou chuť.

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod