Domácí kečup

časová náročnost180 minut

INGREDIENCE

2 kg rajčat   | 25 dkg cibule  | 25 dkg jablek   | 15 dkg třtinového cukru

KOŘENÍ: 1 lžíce mleté sladké papriky | 2 ks bobkového listu | 5 kuliček nového koření | 3 ks hřebíčku, špetka mleté skořice | 10 kuliček černého pepře | 1 lžíce soli

POSTUP

Připravte si omytá, přepůlená hodně zralá rajčata, jablka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli a vše dejte vařit do hrnce. Přidejte cukr a veškeré koření. Vařte do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 2 hodiny. Záleží na vodnatosti rajčat.

Poté vytáhněte koření a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujte. Dále směs propasírujte přes husté síto a kečup si ještě horký nalijte do připravených skleniček.

Poté sterilujte cca 20 minut.

Image 0 Image 1 Image 2

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod