Cuketové špagety s dýňovou omáčkou a bazalkovým pestem

časová náročnost30 minut

INGREDIENCE

2 lž másla  |  1 cibule  |  2 stoužky česneku  |  ½ dýně Hokkaido  |  1 cuketa  |  0,5 l vody (vývaru)  |  ½ smetany ke šlehání  |  10 dkg parmezánu   |  Špetka muškátového oříšku  |  Sůl  | Pepř

POSTUP

Na másle pozvolna poduste nakrájenou cibuli, po deseti minutách přidejte stružky česneku a duste dalších pět minut, poté vložte nakrájenou dýni (není nutno ji loupat), osmahněte a zalijte 0,5 l vody nebo vývaru. Duste cca 15 min.

Dýni šťouchadlem nebo vařečkou ještě rozmačkejte na jemnější kusy nebo rozmixujte-záleží na tom, jakou budete chtít její konzistenci. Směs zalijte smetanou ke šlehání a nechte přejít varem. Dochuťte parmezánem, muškátovým oříškem a solí.

Špagety si vytvoříte z cukety pomocí škrabky na brambory nebo lépe pomocí spiralizéru (jíme je za syrova).

Omáčku naservírujte na špagety a podávejte. 

Náš tip: Špagety obalte v bazalkovém pestu: (100 g kešu, sůl, pepř, česnek, 6 lžic oliv. oleje, lístky bazalky rozmixujete v mixéru a pesto je hotovo).

Dobrou chuť.

Image 0 Image 1

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod