Cuketové balls

časová náročnost60 minut

INGREDIENCE

4 kulaté cukety| 400 g mletého masa| 1 cibule| 6 stroužků česneku| olivový olej| 5 bobkových listů| špetka oregana| mořská sůl| pepř| 400 g oloupaných krájených rajčat| 210 g sýru (mix ementálu, parmazánu, gorgonzoly)| 100 g strouhanky| 2 lžíce mleté papriky| 1 lžíce petrželky| 150 g čerstvých rajčat| 1 lžíce másla| bazalka.

POSTUP

Nahrubo nakrájenou cibuli a 5 stroužků česneku orestujeme na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje dosklovata. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Ochutíme bobkovými listy, oreganem, solí a pepřem. Když je maso orestované, přimícháme rajčata z plechovky. Poté dusíme na mírném plameni aspoň 30 minut doměkka.

Cukety omyjeme, zakrojíme špičky a vydlabeme. Naskládáme je do zapékací mísy, dobře osolíme, opepříme a naplníme připraveným masovým ragú. Všechny druhy sýra nastrouháme do mísy a smícháme se strouhankou, mletou paprikou a nasekanou petrželkou. Připravenou sýrovou směsí posypeme plněné cukety v zapékací míse. Podlijeme vodou a dáme na asi 10 až 20 min zapéct do předehřáté trouby na 220 °C. Pár min před dokončením na troubě zapneme gril.

Doplnit můžete ještě rajčatovým ragú, kdy oloupaná rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Najemno nasekaný stroužek česneku krátce zpěníme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme asi 10 min pomalu dusit. Poté přimícháme asi 6 nakrájených lístků bazalky. Podle potřeby můžeme přidat ještě asi 2 lžíce olivového oleje. Nakonec zjemníme 1 lžící másla. Na talíř servírujeme rajčatové ragú, navrch položíme plněnou cuketu.

Dobrou chuť.

Inspirace dle: Romana Pauluse

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod