Chilli con carne

časová náročnost50 minut

INGREDIENCE

1 lžíce oleje  | 1 velká cibule  | 1 červená paprika  | 2 stroužky česneku  | 1 vrchovatá lžíce pálivého chilli  | 1 lžíce mleté červené papriky  | 1 lžíce římského kmínu  | 500 g hovězího mletého masa  | 400 g loupaných rajčat  | 1/2 lžíce majoránky  | 1 rajčatový protlak  | 400 g sterilizovaných fazolí  | sůl  | mletý pepř  | kostička tmavé čokolády

POSTUP

Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte na kostičky nakrájenou papriku, česnek a dále chilli, sladkou papriku i kmín. Za stálého míchání restujte
5 minut, dokud se všechny vůně nepromísí.

Dále přidejte maso a osmahněte tak, aby se rozdělilo do hrudek a bylo stejnoměrně opečené. Přidejte spařená rajčátka  bez slupky nebo ty konzervovaná. Potom přisypte majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidejte rajčatový protlak a duste 20 min. Správně by pokrm měl být hustý a šťavnatý.

Nakonec přidejte fazole bez nálevu a 10 min povařte. Jestli se Vám bude zdát omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Nakonec dokořeňte, přidejte kousek čokolády a nechte 10 min odstát, aby se vstřebaly všechny chutě. Podávejte s chlebem nebo tortillou a zakysanou smetanou.


Náš rodinný tip: Směsí naplňte tortilly, zabalte je, navrch dejte plátky čedaru nebo nastrouhejte parmezán a dejte zapéct cca na 8 min pod gril do trouby na 200 stupňů. Podávejte se zakysanou smetanou. Jsou křupavé a naprosto dokonalé.

Dobrou chuť.

Image 0 Image 1

              Výkup jablek v letošní sezóně ukončen!

             Cena za 1 kg/ Kč ...

Kde: Pražská 105, Čáslav, sklad Jamboz
          Kdy: Po - Pá 6 - 17 hod
                      So - Ne 13 - 17 hod